Voor de single die van een feestje houdt!

Dit maakt van mannen de ‘ideale moderne man’

Deel dit met je vrienden!

Mannen van mars en vrouwen van venus? Nou, één ding is zeker; mannen en vrouwen raken het maar niet eens over wat van een man nou de ideale ‘moderne man’ maakt. Waar vrouwen een meer een metroman voor ogen hebben die zijn gevoelens en emoties durft te uiten vinden de mannen het vooral belangrijk een goede carrière te hebben en voldoende zelfvertrouwen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van modemerk Fields.

Een moderne man moet….

Het merk voelde 1.000 Britse mannen en vrouwen aan de tand en vroeg hen de volgende zin af te maken: “een moderne man moet…” Beide geslachten waren er over eens dat mannen politiek geëngageerd moeten zijn, genoeg aandacht moeten hebben voor hun gezin en hun emoties durven uiten. En dat waren meteen ook de enige gemeenschappelijke antwoorden.

Ambitie

De mannen die deelnamen aan het onderzoek, vonden hun eigen ambitie erg belangrijk. Een bloeiende carrière is een must, zelfvertrouwen ook en het feit dat ze zelfvoorzienend zijn.  Vrouwen daarentegen willen dan weer een man die empathisch, avontuurlijk, sociaal en – erg belangrijk – feministisch is.

Celebs

Het modemerk vroeg daarnaast ook welke celebs voor hen het best het beeld van de ‘de ideale moderne man’ weergeven. Zowel mannen als vrouwen stemden het vaakst voor La La Land-acteur Ryan Gosling. Op de voet gevolgd door Michael Fassbender en zanger Drake. De volledige top-10 ziet er als volgt uit:

  1. Ryan Gosling
  2. Michael Fassbender
  3. Drake
  4. Daniel Craig
  5. Harry Styles
  6. Bruno Mars
  7. Luke Evans
  8. Idris Elba
  9. Tom Hiddleston
  10. Pharrell Williams
Tekst: uit Singles site, het online magazine voor de single!
« »